Vaccination mot Covid-19

Detta är den information vi för tillfället har, den kan komma att ändras.

Observera! Tidsbokning sker via www.1177.se och görs med Mobilt BankID. Om man ej har ett MobiltBankID så får man ringa ett centralt telefonnummer för bokning: 016-104044.  Det finns inga drop-in tider Läs mer här: vaccination-mot-covid-19-i-region-sormland/

Vaccinering på VC Smeden

  • Vi har pfizers vaccin
  • Lokal : Björksgatan 8, ingång VC Smeden, incheckning sker vid huvudentrén (OBS! inte längre i Aros Vaccins byggnad nu när vi har så många som skall vaccineras och nu när de allra äldsta och sköraste är avklarade)
  • Mottagningsvärdinna och läkare på plats!
  • Reservlista för de som är listade hos oss om det blir doser över.  Du kan anmäla dig till reservlistan genom att med e-legitimation logga in på www.1177.se och vid Vårdcentralen Smedens e-tjänster skicka ett meddelande om att du vill stå på reservlistan ; ange Namn, personnummer, telefonnummer och hur snabbt du kan komma. Vi plockar i åldersordning.
Vaccineringen på vårdcentralen beräknas pågå till vecka 23.  Därefter ordnas vaccinationer endast på andra vaccinationscenter.

Ny regler kring vaccineringen kommer löpande

Våroch sommar ändras vaccinationsgränsengränsen snabbt ner i åldrarna – bäst aktuell information fås på Regionen Sörmlands hemsida om vaccinering och på www.1177.se. Läs mer om vaccineringen på 1177.se.

Läs mer:  Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning i fyra faser.

 

Rutiner med anledning av Corona-pandemin Covid-19

OBSERVERA ! Har du förkylning eller luftvägsinfektion ber vi dig att kontakta oss för extra rådgivning innan ett redan inbokat besök. 
  • Provtagning pågående Covid-19: logga in med bank-id på www.1177.se och boka en provtagning. Provet är avgiftsfritt. Flera provtagningsalterantiv finns.
  • Provtagning antikroppar Covid-19: Aros Vaccin. 016-13 44 79. Provet är avgiftbelagt.
  • Vaccinering för Covid-19: vi vaccinerar utifrån fastställda faser och så mycket som vi får i tilldelade doser.
Utanför Region Sörmlands uppdrag kan vi inom koncernen även mot avgift erbjuda: