Vaccination mot Covid-19 på VC Smeden

Detta är den information vi för tillfället har, den kan komma att ändras.

Observera att tidsbokningen på 1177.se för vaccinering inte har öppnat ännu för bokning men det går fint att avboka och ändra inbokade tider via e-tjänster på 1177.se. Det finns inga drop-in tider utan endast tidsbokade besök. För närvarande kontaktar vi alla via telefon eller brev-kallelser enligt den turordning som är beslutad från Folkhälsomyndigheten. Tidsbokning kommer framöver att ske via www.1177.se och görs med Mobilt BankID. Om man ej har ett MobiltBankID så får man ringa ett centralt telefonnummer för bokning.   Läs mer här: vaccination-mot-covid-19-i-region-sormland/   All vaccinering mot Covid19 kommer att ske enligt följande för listade på VC Smeden:
  • torsdagar och fredagar:  Kungsgatan 66 (Aros Vaccins byggnad), fri parkering 2 timmar på Willys parkering
  • lördagar: Björksgatan 8, ingång VC Smeden, våning 2 (hiss finns), parkeringsmöjligheter på ordinarie patientparkering och framför byggnaden (gäller endast lördagar)
Vi har mottagningsvärdinna och läkare på plats!    

Plan för denna och kommande veckor

Vaccination pågår i fas 1 och 2:
  • Personer som har hemtjänst, hemsjukvård eller är 90 år och äldre. Personer 18 år och äldre som bor tillsammans med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård får också erbjudande om vaccination.
  • Vård och omsorgspersonal
  • Hälso- och sjukvårdspersonal
 

Vaccination för personer som är födda 1956 eller tidigare startar i mars

Från och med i mars erbjuder vi vaccination för dig som är född 1956 eller tidigare. De äldsta kommer erbjudas vaccin först eftersom ålder är den största riskfaktorn för att bli sjuk i covid-19. Vaccineringen beräknas pågå under mars-maj. Allt beror på tillgången till vaccin. Preliminär tidplan för vaccination av personer 65 år och äldre, under förutsättning att vaccin kommer till regionen som planerat:
  • 80 år och äldre: mars
  • 75-79 år: april
  • 65-74 år: maj

Du får information hem i din brevlåda

Vykort med information kommer att skickas ut till alla hushåll med personer 65 år och äldre i slutet av februari. Inför vaccination kommer brev att gå ut till respektive åldersgrupp med instruktioner om hur tid bokas. Läs mer om vaccineringen på 1177.se. Planeringen för vaccineringen utgår från Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning i fyra faser.    

Tack för att du har kontaktat oss! Vi återkommer inom kort! =)